B!OTOP is wereldwijd marktleider in het aanleggen en onderhouden van onder andere zwemvijvers en natuurlijke zwembaden. Met meer dan 6000 tevreden klanten, een uitgekiend systeem en een uitgebreid dealernetwerk is B!OTOP een specialist te noemen. In deze serie geven we u uitleg over de verschillende concepten en producten van B!OTOP. In deel 1: de natuurlijke zwemvijver.

De Biotop zwemvijver zorgt, door de harmonieuze eenheid van zwembad en biotoop, voor een ongestoord genoegen. Geheel zonder chemicaliën maar met veel flora en fauna. Haal de meest natuurlijke zaak van de wereld in uw tuin. Wij vertellen u hoe. Geen ander systeem kan u zo veel referenties tonen.

Natuurlijke zwemvijver

Het doel van het natuurlijke ontwerp is de indruk te wekken dat de zwemvijver er altijd is geweest. Het kalme water brengt een nieuwe noot aan in de tuin en geeft ontspanning en rust. Een bescheiden en natuurlijke vormgeving en speels gevormde oevers karakteriseren een klassieke zwemvijver. Een kabbelende beekloop kan deze natuurbelevenis compleet maken en de zwemvijver vormen tot een oase van rust. Deze zwemvijver kan desgewenst ook geheel zonder technische installaties worden gebouwd en zal niettemin zonder problemen functioneren.

Design zwemvijver

Ook in deze rustige en elegante omgeving ontwikkelt water zijn heel bijzondere werking: moderne bouwmaterialen zoals edelstalen en beton moeten aan de rand van de vijver niet stoppen. Een duidelijke vormgeving van een zwemvijver met rechte lijnvoering past daarom uitstekend bij de moderne architectuur. De in dit kader van deze bouwstijl graag gebruikte glaswanden en grote ramen maken de mooie uitzichten en doorkijken op het waterlandschap mogelijk. Geselecteerde accessoires en een onderwaterverlichting zijn aantrekkelijke aanvullingen.

Klassieke zwemvijver

Een klassiek ontworpen zwemvijver heeft het gehele jaar door een sterk architectonisch effect en verhoogt vooral in de winter de waarde van de tuin. Door de flora en fauna wordt een nieuwe dimensie in de tuin aangebracht en de vijver vervolmaakt. Tevens verrijkt dit de reeds bestaande architectuur. Zorgvuldig gekozen sculpturen en klassieke tuinmeubelen nodigen uit om te ontspannen en te genieten.

Bent u nieuwsgierig geworden hoe één van onze zwemvijvertypes tot zijn recht zou komen in uw tuin? Klik hier voor het aanvragen van één van onze brochures of het maken van een vrijblijvende afspraak.