De twee Nederlandse inzendingen voor de internationale Pondy Award zijn beide in de prijzen gevallen tijdens het internationale zwemvijvercongres dat vorige week in Keulen plaatsvond. De Internationale Organisation für Badegewässer (IOB) reikt deze internationale prijs iedere twee jaar uit aan de ontwerper(s) van een project. De Biotop partner Trendvijvers uit Overloon werd tot winnaar gekozen in de categorie ‘Zwemvijver voor particulieren’. De Biotop partner Koninklijke Ginkel Groep uit Veenendaal behaalde de tweede plaats in de categorie ‘Natuurlijke zwembaden voor particulieren’.

De jury was meer dan lovend over de inzending van Trendvijvers. Vooral de inpassing van de zwemvijver in de tuin en de perfecte uitvoering werden hoog gewaardeerd. “Deze erkenning is een frisse opsteker voor ons bedrijf, maar ook voor de Nederlandse markt”, vindt directeur Han Jeuken van Trendvijvers.

Het ontwerp van de Ginkel Groep voor een natuurlijk zwembad werd geprezen om de vele toegepaste duurzame technieken en fraaie detaillering. Jorrit Zwart van de Ginkel Groep: “We hebben laten zien dat zo’n zwembad grotendeels energieneutraal kan worden uitgevoerd. Dat is een mooie stimulans voor verdere ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.”